14.-16.10. - Údolí skal (vícedenní výprava pro starší)

09.10.2016 07:43

Víkendová akce je tentokrát určena pouze pro starší, mladší schůzku nemají - mohou se pomalu chystat a těšit na listopadovou víkendovku v Jistebnici.

Ale vraťme se ke starším. Úplněk, oddílová akce č. 900, je zřejmé, že nás čeká Údolí skal. A tentokrát i s slibovým obřadem.  A se sobotní výpravou. Kdo chce pomýšlet na nějaké přijatelné umístění v Tulákovi ...  

Tam a zpět:

Sraz pro "ševce" na zastávce MHD SÚII v pátek v 16:25 hod., odjezd bus č. 13 do Tá v 16:34 hod. (možnost přistoupit cestou nebo sraz na vlakovém nádraží v Táboře v 16:45 hod.). Návrat do Tábora vlakem v neděli v 15:57 hod. (poté MHD do SÚ). 

Pěšky tam jdeme cca 4 km až na místo. Zpátky tentokrát půjdeme cca 10 km pěšky do Malého Ratmírova na úzkokolejku. Z důvodu přesunů a přestupování musí mít všichni své věci sbaleny do kletru, aby to v pohodě zvládli.

Spaní: 

Noci už jsou poměrně chladné, takže kromě spacáku a krimatky se hodí teplejší oblečení na spaní.
Jídlo:
Jedeme tentokrát pouze starší, takže každý si jídlo zabezpečuje sám. V sobotu vyrazíme do okolí, takže nějaký "cestovní" oběd z domova. 
S ohledem na nedělní přesun na vlak doporučuji vydatnou snídani a opět "cestovní" oběd. Na sobotní večeři počítáme s ohněm, takže s každý může opéct vuřty, klobásy aj.     
Pití: 
Společně se vaří čaj. S ohledem na program doporučuji láhev s pitím a k tomu nějaký vitacit, tang a pod. prášek do pití.
Oblečení a obuv:
Jak je uvedeno výše, je bude poměrně chladno, takže dostatečné oblečení, tzv. cibule. Nikoli tedy jednu tlustou bundu, ale několik triček či mikin, 
které lze dle potřeby odkládat. Kalhoty pevnější, ne tak nasákavé. Rovněž obuv pevnější, kotníkovou. Asi se bude hodit i čepice a slabé rukavice.

Co dál sebou: S ohledem na slibový obřad bude mít každý kompletní kroj - J&E dostanou košile až na místě. Dále nezapomeňte Stezky, psací potřeby, hygienické potřeby, baterku, jízdenky/průkazku na MHD (ti, co jí nemají, tak nějaký jiný průkaz - kvůli slevě na vlak). Na vlak pak 150,- Kč.