17.-18. října - Jednodenní výprava s přespáním v klubovně

12.10.2015 16:14

V sobotu 17. října je na programu výprava s přespáním v klubovně. Celá akce je připravována tak, aby ji bez úhony zvládli úplně všichni, tedy i ti, kteří ještě nemají žádnou zkušenost s přespáním mimo dosah rodičů (a mohli se postupně připravovat i na nějakou víkendovou výpravu). V klubovně se bude topit, takže ani chladnější venkovní počasí nás nijak neohrozí.

V sobotu v 9:30 hod. se nejprve sejdeme v klubovně, kde si necháme věci na spaní. S malým batůžkem vyrazíme na výpravu do okolí, nejprve dojedeme MHD do Tábora a odtud vlakem do Dobronic u Chýnova. Pak přes Hutecké lesy a Knížecí rybník se vrátíme zpět, Všeho všudy 12 kilometrů. Cestou se bude pochopitelně hrát řada her. Po příchodu do klubovny si připravíme společnou večeři a budou následovat hry a soutěže v areálu. Pro starší (4. tř. a starší) je připraven zvláštní programový bonus ;-). 

V neděli ráno vstaneme, posnídáme a sbalíme a okolo 10:00 hod. se rozejdeme domů.

Co s sebou či na sebe?

V jednom batohu či jiném zavazadle, který necháme v klubovně, vezměte věci na spaní = spací pytel + oblečení (v klubovně bude dostatek molitanek, takže karimatka či jiná podložka není zapotřebí), tenisky a věci na převlečení do klubovny, hygienické potřeby, baterku, nedělní snídani. Hrnky a příbory jsou k dispozici, takže je není třeba si brát, rovněž čaj bude na sobotní večer i nedělní dopoledne k dispozici.

Na cestu malý batůžek s pitím a svačinou (uděláme si oheň), jízdenku či průkazku na MHD, 50,- Kč na cestu a společnou večeři, pro jistotu náhradní ponožky. Starší si vezmou Stezky.

Důležité je vhodné a dostatečné oblečení a obutí (pevné boty, nikoli tenisky či holínky), a to i u těch, kteří se přijdou pouze na přespání.

 

Pozn.: Na základě několika dotazů doplňujeme, že se v případě potřeby lze pochopitelně zúčastnit i jen části akce, tj. výpravy bez přespání i přespání bez výpravy. 

 

V případě jakéhokoli dotazu vám rádi odpovíme.