Sobota 9. dubna - závody vlčat a světlušek

06.04.2016 14:50

V sobotu 9.4. se ve Veselí n/L koná okresní kolo závodů vlčat a světlušek, přesněji řečeno všech "mladších" členů skautských oddílů. Věkové limity jsou od žáků 1. tříd ZŠ po ty, kteří k 31. 8. 2016 nedovrší 12 let, takže od prvňáků po čtvrťáky včetně. Mohou s námi samozřejmě jet i starší, kteří si přes den udělají malou výpravu do okolí.

Nejedná se o žádné atletické závody, ale o trasu v délce cca 2,5 km, kterou 4-8 členné týmy procházejí a postupně plní stanovené úkoly: poznávání rostlin, zdravověda, manuální zručnost apod.

Sraz bude tentokrát na autobusové zastávce Kovosvit v Sezimově Ústí, a to v 7.10 hod. Odtud pojedeme autobusem do Veselí. Návrat buď v 16.45 hod. buse do SÚ nebo v 16.57 hod. vlakem do Tábora, v 17.21 hod. do SÚ.

 

Vybavení na závodzápisník, tužka, ešus, hrneček, lžíce, pláštěnka, skautský kroj (nebo skautské tričko), jízdenku či průkazku na MHD.

Další vybavení: vhodné a dostatečné oblečení a obutí, jídlo a pití, příp. nějaké kapesné (k dispozici bude teplý čaj a po závodě polévka; na jednom ze stanovišť bude možnost připravit si malou svačinu)

Za náš oddíl jsem předběžně přihlásil 3 týmy, takže místo je pro každého. U těch, kteří se chtějí závodu zúčastnit a ještě nejsou registrováni v oddíle, potřebuji do pátku cca 20.00 hod. znát jméno, trvalé bydliště, rodné číslo a číslo zdravotní pojišťovny (stačí zaslat e-mailem).

Těším se na hojnou účast a kvalitní reprezentaci.